Κνιδόζωα (Κνιδάρια)

Προσοχή! Τσούζουν.

  • Άμισχα (στάδιο πολύποδα) η κολυμπούν (στάδιο μέδουσας).
  • Μοιάζουν με φυτό, λουλούδι η θάμνο.
  • Έχουν πλοκάμια που κολλάνε και τσούζουν.

Από την Wikipedia

Τα Κνιδόζωα (λατ. Cnidaria, από το αρχαιοελληνικό κνίδη, που σημαίνει "τσουκνίδα", εξαιτίας της ικανότητάς τους να κεντρίζουν) είναι μία συνομοταξία που περιλαμβάνει άνω των 10.000[4] ειδών ζώων που απαντώνται αποκλειστικά σε υδατικά και κυρίως θαλάσσια περιβάλλοντα.

Το χαρακτηριστικό γνώρισμά τους είναι τα κνιδοκύτταρα, εξειδικευμένα κύτταρα που που τα χρησιμοποιούν κυρίως για να ακινητοποιούν την λεία τους . Τα σώματά τους συνίστανται από μεσογλοία, μία νεκρή ζελατινώδη ουσία, που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο στρώματα επιθηλίου που είναι ενός κυττάρου πάχους.

Έχουν δύο βασικές μορφές: της ελεύθερης μέδουσας και του εδραίου πολύποδα, που είναι αμφότερες ακτινοσυμμετρικές με στόματα περιβαλλόμενα από πλοκάμους που φέρουν κνιδοκύτταρα. Και οι δύο μορφές διαθέτουν άνοιγμα σωματική κοιλότητα που χρησιμοποιούνται για την πέψη και την αναπνοή.

Πολλά είδη κνιδοζώων δημιουργούν αποικίες που είναι απλοί οργανισμοί αποτελούμενοι από μεδουσόμορφα ή πολυποδόμορφα ζωίδια ή και τα δύο. ...

Τα Κνιδόζωα για πολύ καιρό ομαδοποιούνταν με τα Κτενοφόρα στην συνομοταξία Κοιλεντερωτά, αλλά η αυξανόμενη αντίληψη των διαφορών τους, οδήγησε στον διαχωρισμό τους σε δύο ξεχωριστές συνομοταξίες. Τα Κνιδόζωα ταξινομούνται σε τέσσερις κύριες ομάδες: τα σχεδόν εξ ολοκλήρου εδραία Ανθόζωα (θαλάσσιες ανεμώνεςκοράλλιαφτερά της θάλασσας)· τα ελεύθεραΣκυφόζωα (μέδουσα)· τα Κυβόζωα (κυβοειδείς μέδουσες)· και τα Υδρόζωα, μια διαφορετική ομάδα που περιλαμβάνει όλα τα κνιδόζωα του γλυκού νερού καθώς και πολλές θαλάσσιες μορφές και έχει και εδραία μέλη όπως η Ύδρα και ελεύθερα αποικιακά όπως η γαλέρα. Τα Σταυρόζωα έχουν πρόσφατα αναγνωρισθεί ως ομοταξία αυτόνομη και όχι μία υποομάδα των Σκυφοζώων και υπάρχει συζήτηση σχετικά με το αν τα Μυξόζωα και τα Πολυποδιόζωα είναι κνιδόζωα ή πιο κοντά στα αμφίπλευρα(πολυπλοκότερα ζώα).

Τα περισσότερα κνιδόζωα τρέφονται με οργανισμούς που κυμαίνονται σε μέγεθος από πλαγκτόν σε ζώα αρκετές φορές μεγαλύτερους από τα ίδια, αλλά πολλά προσλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της τροφής τους από ενδοσυμβιωτικά φύκη και λίγα είναι παράσιτα.

Πολλά αποτελούν λεία για άλλα ζώα όπως τους αστερίες, τους θαλασσίους γυμνοσάλιαγκες, τα ψάρια και τις θαλάσσιες χελώνες.....

Διαβάστε περισσότερα: http://en.wikipedia.org/wiki/Cnidaria

Visit our website for more information: kalymnosdiving.gr

Our facebook page with daily cativity and photos: facebook.com/kalymnosdiving

Επικοινωνία

Mikes Reissis
+30 6973015550

Μικές Ρεΐσης, Διευθύνων Εκπαιδευτής, Κρατήσεις

Nikolas Reissis
+30 2243047890

Νικόλας Ρεΐσης, Κρατήσεις, Πληροφορίες

 

Email: παρακαλώ χρησιμοποείστε την Φόρμα επικοινωνίας

 

Βρείτε μας στο Ξενοδοχείο ΕΛΙΕΣ, στον Πάνορμο Καλύμνου See us on Google map

Βρείτε την πλατεία ΕΛΙΕΣ στα:

  • 3 χιλιόμετρα από το Μασούρι προς το λιμάνι της Καλύμνου
  • 6 χιλιόμετρα πό το λιμάνι της Καλύμνου

Βρείτε μας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

our pages at social mediaFind your PADI number, LOG DIVES, SHARE PHOTOS, FIND BUDDIES, DIVE SITES, DESTINATIONS & MORE!Go to our Facebook pageGo to our twitter pageGo to our Google Plus pagevisit our YouTube channelRead our guests reviews on TripAdvisor

Ποιοί είμαστε

Κάλυμνος

Η Κάλυμνος είναι ένα παρθένο, γραφικό Ελληνικό νησί. Βρίσκεται ανάμεσα στην Κω και την Λέρο, στο Αιγαίο πέλαγος.

Καταδυτικό Κέντρο ΚΑΛΥΜΝΟΣ

Είμαστε ένα εξουσιοδοτημένο PADI 5 Αστέρων Καταδυτικό Θέρετρο. Το μοναδικό στην Κάλυμνο. Πρωτοπόρο από το 2008.

KALYMNOS Diving Center is an Authorized PADI 5 Star Dive Resort

Τι σημαίνει το "PADI 5 Αστέρων Καταδυτικό Θέρετρο"

PADI = Επαγγελματική Ένωση Εκπαιδευτών Καταδύσεων. Ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός οργανισμός καταδύσεων, παγκοσμίως.

5 Αστέρων = παρέχουμε επαγγελματικές και εξαιρετικές υπηρεσίες

Καταδυτικό Θέρετρο = φροντίζουμε τον ταξιδιώτη δύτη.

Καθημερινή δραστηριότητα και Κριτικές πελατών